У Мінагрополітики прогнозують експорт зерна на рівні 16 млн тонн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінагрополітики прогнозують експорт зерна на рівні 16 млн тонн

Аграрний ринок
298
У Мінагрополітики прогнозують, що у поточному маркетинговому році експорт зерна (продовольчого і фуражного) складе 16 млн тонн.
Відповідні дані зафіксовані в Меморандумі про взаєморозуміння на 2018/19 МГ міністерства та учасників зернового ринку, повідомляє Мінагрополітики.
“Зараз у Меморандумі зафіксовано обсяг прогнозованого експорту пшениці продовольчих класів на рівні 8 млн тонн, які включають в себе також експорт борошна в перерахунку на зерно і 8 млн тонн фуражу”, — йдеться в повідомленні.
Як відзначили в міністерстві, обидва показники не є остаточними і можуть коригуватися — як у бік збільшення, так і навпаки, після закінчення збору врожаю і уточнення даних про кількість зібраного зерна та його якість. Перегляд показників планують провести не пізніше вересня 2018 року.
У Мінагрополітики звернули увагу на те, що підписання Меморандуму дозволяє стабілізувати ринок зерна в країні, забезпечити прогнозованість, ритмічність експорту і пропорційно розподілити навантаження на інфраструктуру, зокрема, залізничну.
Цього року, через підвищений попит на продовольче зерно на зовнішніх ринках, Меморандум також допоможе запобігти дисбалансу на внутрішньому ринку продовольчої пшениці. Тому прийнятні баланси експорту були визначені ще до закінчення збору врожаю, щоб заздалегідь дати орієнтир учасникам ринку — на етапі контрактування експортних партій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас