Росіян переведуть на нові SIM-картки для виконання «закону Ярової» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіян переведуть на нові SIM-картки для виконання «закону Ярової»

Світ
2545
У Мінкомзв’язку РФ упевнені, що SIM-картки, вироблені за кордоном, становлять загрозу для росіян. Щоб убезпечити користувачів, міністерство запропонувало перевести всіх російських абонентів на мікросхеми вітчизняного виробництва.
Повідомляється, що Мінекономіки вже дало позитивний висновок щодо документа, в обговоренні якого брали участь і представники операторів мобільного зв’язку.
Видання «Комерсант» повідомляє, що Мінкомзв’язок РФ направило в уряд законопроект про перехід на SIM-картки вітчизняного виробництва для російських абонентів. Для початку, на думку чиновників, необхідно зобов’язати всіх мобільних операторів замінити застаріле обладнання на сучасне та організувати поступову заміну старих SIM-карток на нові. Проект документа свідчить, що потрібно зобов’язати операторів ідентифікувати користувачів за допомогою шифрування, сертифікованого ФСБ. Вимога продиктована необхідністю дотримуватися «закону Ярової».
В даний час мобільні оператори купують SIM-картки в іноземних виробників, які застосовують власні методи криптозахисту. У міністерстві впевнені, що за певних обставин виробники можуть передати ключі шифрування іноземним спецслужбам.
Представники мобільних операторів впевнені, що витрати на виконання цієї вимоги, за різними оцінками, складуть від 5 до 83,2 мільярда рублів. Крім того, щоб SIM-картки продовжували відповідати всім стандартам безпеки, їх необхідно буде регулярно міняти.
Скептично налаштовані й інші учасники ринку стільникового зв’язку. На даний момент представники «великої трійки», за відомостями «Комерсанта», беруть участь в обговоренні законопроекту.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас