Митники вилучили в Україні найбільшу партію бурштину за останні роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митники вилучили в Україні найбільшу партію бурштину за останні роки

Кримінал
477
Вивезення найбільшої за останні роки партії бурштину попередили працівники Запорізької митниці ДФС спільно з управлінням захисту економіки Нацполіції в Запорізькій області.
Про це повідомляє прес-служба ДФС.
Так, на митному посту «Запоріжжя-центральний» Запорізької митниці було подано митну декларацію на вантаж «Паливні гранули (пелети) пресовані, гранульовані, циліндричної форми різного розміру з тирси хвойних порід дерева», загальною вагою 21 060 кг, упаковані в мішки з пластикової тканини на дерев’яних піддонах.
Відправником товару вказувалася одна із запорізьких компаній, а одержувачем – англійська компанія. Згідно з наданими документами, товар переміщали в Литву (Клайпеда), а вивезення за межі митної території України було здійснено до Польщі через пункт пропуску «Ягодин-Дорохуськ».
Під час попереднього аналізу наданих документів і обставин переміщення товарів було виявлено нетиповий маршрут постачання.
Під час митного огляду товарів було виявлено бурштин різних фракцій, який переміщувався з приховуванням від митного контролю.
За попередніми підрахунками, йдеться про понад 500 кг. Товар вилучено, його вартість буде встановлена додатково. Справу направлять до суду.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас