В Укрпошті розповіли, скільки втрачають на доставці пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Укрпошті розповіли, скільки втрачають на доставці пенсії

Фондовий ринок
713
Перший заступник генерального директора Укрпошти Олександр Чернявський розповів, що компанія втрачає 19 грн на кожній доставці пенсії.
“Ми на кожній доставці пенсій 19 грн втрачаємо, собівартість доставки вища на 19 грн, ніж винагорода за тарифом, який діяв, ну або діє досі”, – сказав він.
За його словами, Укрпошта ніяк не може домогтися затвердження тарифів, розрахованих на підставі оновленої мінімалки у зв’язку з доставкою пенсій через мережу Укрпошти, що в першу чергу стосується сільської мережі.
При цьому компанія перебуває в технічних консультаціях з Мінфіном, Мінсоцполітики, Пенсійного фонду.
“Поки що рішення не знайдено, але я дуже сподіваюся, що це рішення незабаром все-таки з’явиться і це зніме питання життя і смерті Укрпошти, оскільки Міністерство інфраструктури новий тариф ухвалило ще в листопаді минулого року, і питання тільки в тому, щоб цей тариф став застосовуватися”, – додав Чернявський.
При цьому він зазначив, що в структурі собівартості послуги понад 70% становить зарплата листоноші або оператора зв’язку, і очікуване додаткове підвищення мінімальної зарплати до 4 200 грн для Укрпошти виявиться непосильним в плані забезпечення необхідного рівня зарплати листоношам.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас