День фінансів, 16 серпня: про "сірі" Apple, доходи метрополітену, покарання для корупціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 16 серпня: про "сірі" Apple, доходи метрополітену, покарання для корупціонерів

672
У четвер, 16 серпня, розповіли правду про “сірі” Apple, покарання для корупціонерів, доходи метро.
Експерт про кредит від МВФ: Транш МВФ дозволить зупинити курс долара на рівні 29 гривень. Таку думку висловив колишній заступник голови правління Нацбанку Олександр Савченко. На його думку, тенденція знецінення гривні збережеться в середньостроковій перспективі, а якщо транш МВФ не виділить, то долар буде коштувати близько 30 гривень.
Мінсоцполітики про зарплати: За даними відомства, у червні найвищі офіційні зарплати за видами економічної діяльності перевищували найнижчі в 6,6 разу. Найнижча заробітна плата у травні 2018 року була у працівників Чернігівської області – 7341 грн, а найвища – у працівників Донецької області – 9 774 грн.
Метрополітен про доходи: У 2018-му київська підземка заробила понад 1,2 млрд грн. З них дві третини – 861,8 млн грн – на перевезеннях пасажирів. Серед інших статей доходів – надання площі під оренду – 9,9 млн грн, безкоштовно отримані активи – 57,6 млн грн, інші роботи та послуги – 17,4 млн грн, інші доходи – 113 млн грн. А Мінрегіон хоче, щоб метро оснастили спеціальними установками, які зможуть розпізнавати надзвичайні ситуації.
Рітейлери про “сірі” Apple: За даними офіційного дистриб’ютора Apple в Україні — компанії Asbis, кожен другий товар Apple, проданий в країні, ввезено нелегально. Причина такого становища в тому, що через рекомендовану роздрібну ціну від Apple продавати продукцію в Україні не вигідно. А ті компанії, які працюють “по-білому”, мають досить низькі позиції на ринку.
Мін’юст про корупціонерів: З минулого року 800 осіб в Україні перебувають у в’язницях за звинуваченням у корупції. Всього було винесено 1700 вироків. За словами міністра юстиції Павла Петренка, це “чіткий результат”.
Міносвіти про профстандарти: В Україні 10 серпня був затверджений стандарт професії вчителя початкових класів. Це перший профстандарт в нашій країні. У документі зазначена загальна інформація про стандарт, навчання та професійний розвиток вчителя та перелік його функцій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас