На Кубі з'явиться мобільний інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Кубі з'явиться мобільний інтернет

Технології&Авто
315
Уряд Куби надасть безкоштовний інтернет більш ніж п’яти млн користувачів мобільного зв’язку, перед тим як запустить послугу в комерційну експлуатацію, повідомляє Reuters.
Куба — одна з найменш забезпечених інтернетом країн західної півкулі. Державний оператор ETECSA оголосив про тестування послуги, і в середу, 15 серпня, вперше інтернет став доступним для всього населення країни.
Інформації про те, скільки для кубинців буде коштувати мобільний інтернет — наразі немає, так само, як і коли розпочнеться продаж послуги. Однак ETECSA вже стягує плату з компаній і посольств в розмірі $45 на місяць за 4 гігабайти трафіку, відзначає агентство.
На Кубі вже розташовані сотні точок доступу Wi-Fi, але їх практично немає в будинках. Для підключення до інтернету за допомогою точки доступу необхідно заплатити приблизно $1 за годину, тоді як середня зарплата кубинця — $30 на місяць.
Куба набагато відстала від інших держав у наданні мобільного інтернету, причинами могли послужити як брак коштів, так і давнє ембарго США.
До 2013 року інтернет був доступний для громадськості лише в готелях, розташованих на острові. Однак відтоді уряд зробив поліпшення доступу до мережі своїм пріоритетом, відкриваючи інтернет-кафе, створюючи точки доступу WiFi і почавши підключати будинки до інтернету.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас