Майже 60% переселенців - безробітні, - МОМ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже 60% переселенців - безробітні, - МОМ

Казна та Політика
113
Ситуація з працевлаштуванням і доходами тимчасово переміщених осіб продовжує погіршуватися.
Про це на прес-конференції заявила координатор програми надзвичайних ситуацій та стабілізації Представництва МОМ в Україні Естер Руїз де Азуа.
«В результаті військового конфлікту, який триває в Україні вже п’ятий рік, зареєстровано 1,5 млн внутрішнє переміщених осіб (ВПО)… Дані останнього раунду соцопитування показують погіршення ситуації у сфері працевлаштування ВПО. Станом на червень 2018 року працевлаштовані лише 42%. Що відображає зниження рівня зайнятості на 6% в порівнянні з березнем поточного року», — заявила вона.
З її слів, респонденти відзначають труднощі з працевлаштуванням через низькі зарплати, дефіцит вакансій, наявність статусу ВПО або віку.
Середній дохід тимчасово переміщених осіб при цьому продовжує падати з грудня 2017 року.
«Станом на червень 2018 року він знизився до менше ніж 2100 грн, або 77 доларів на місяць. Для порівняння, фактичний прожитковий мінімум, розрахований Міністерством соцполітики, в червні зріс до 3300 грн», — підкреслила вона.
Це, вважає, Естер Руїз де Азуа, змусило 19% переселенців повернутися на попередні місця проживання.
У свою чергу, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука зазначив, що серед ВПО існує думка про наявність державної політики, яка спрямована на повернення ВПО на місця проживання.
«Але це абсолютно не так. З нашого боку ми максимально намагаємося зробити все для захисту наших ВПО. На жаль, дуже часто незахищені верстви населення, в тому числі це наші внутрішні переселенці, стають жертвами популізму. Особливо це спостерігається перед виборами», — вважає він.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас