Укрзалізниця готується приховано підвищити залізничний тариф на перевезення вантажів - голова Федерації металургів України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця готується приховано підвищити залізничний тариф на перевезення вантажів - голова Федерації металургів України

Казна та Політика
314
Останні ініціативи “Укрзалізниці” призведуть до прихованого підвищення тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом на 25%.
Про це заявив голова Федерації металургів України Сергій Біленький.
С. Біленький нагадав, що підвищення вантажних тарифів з 31 жовтня 2017 року на 15% обійшлося бізнесу в 6,5 млрд грн. додаткових витрат на рік і ще стільки ж бізнес заплатив в результаті проведеної дерегуляції вагонної складової.
“Крім того, зараз обговорюється проект наказу Мінінфраструктури, який дозволить “Укрзалізниці” підняти ще ставки на подачу порожніх вагонів. Це буде бізнесу ще додаткова втрата 5 млрд грн. 6,5, 6,5 і 5 – вже 18 млрд грн”, – зазначив С. Біленький.
Голова ФМУ звернув увагу і на інші ініціативи залізниці з прихованого підвищення тарифів. “Там так званий коефіцієнт Т-додатковий, який визначає час на документальне оформлення порожніх вагонів. Зараз підприємства платять, вантажоперевізники, за одну добу. “Укрзалізниця” хоче, щоб вони платили за дві. Це ще 1,2 млрд грн. Отже, якщо ми все складемо, буде близько 20 млрд грн.”, – зазначив він.
“І ще на нас чекає, ми в цьому впевнені, вже на початку осені нове безпосереднє підвищення тарифів. У нас традиційно “Укрзалізниця” восени намагається підвищити тарифи. Жодна промисловість таке навантаження витримати не може”, – резюмував С. Біленький.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас