У Мінінфраструктури розповіли, коли в Україні з'являться нові поїзди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінінфраструктури розповіли, коли в Україні з'являться нові поїзди

Казна та Політика
622
“Укрзалізниці” не вистачає локомотивів для обслуговування всіх перевезень, тому правління компанії спільно з Мінінфраструктури ухвалили рішення про укладення контракту з іноземним інвестором.
Заступник міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань повідомив, що український фонд локомотивів зношений на 90%. Країна залишилася без необхідних потужностей для його відновлення після того, як через російську агресію був втрачений ПАТ “Луганськтепловоз”, що випускав рухомий склад.
“Зараз ми з “Укрзалізницею” працюємо над стратегічним договором з інвестором. Повинен бути підписаний найближчим часом, за півроку, контракт про оновлення електричної тяги”, – пояснив Довгань.
Україна теж повинна будувати електровози для залізниці, впевнений заступник міністра, а іноземний інвестор повинен передати інвестиції та ноу-хау для створення спільного виробництва.
Спочатку в Україні будуть збиратися тільки 10% конструкцій нових локомотивів – це візок і окремі запчастини, які будуть доформовуватися на Крюківському вагонобудівному заводі. Однак поступово ступінь локалізації буде зростати до 50%, запевнив Довгань.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас