У Японії з'являться швидкісні безпілотні поїзди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Японії з'являться швидкісні безпілотні поїзди

Технології&Авто
349
Найбільший залізничний оператор Японії компанія East Japan Railway (JR East) планує почати використання безпілотних поїздів.
Про це повідомила газета “Іоміурі”.
За даними видання, це стосується поїздів на одному з найзавантаженіших напрямків японської столиці – кільцевій лінії “Яманоте”, а також швидкісних поїздів сінкансен. Робота в цьому напрямку пов’язана, в першу чергу, з гострою нестачею машиністів та провідників, яку почне в найближчі роки відчувати компанія, оскільки солідний пласт співробітників – люди похилого віку, які незабаром завершать свою кар’єру.
Залізничний оператор вже сформував спеціальну групу розробників, покликану прискорити розвиток і створення відповідних технологій, необхідних для того, щоб поїзди рухалися на автопілоті.
На першій стадії планується зберегти використання кондукторів у таких поїздах: на випадок непередбачених ситуацій все ж таки необхідно буде втручання людини. У перспективі ж корпорація розраховує представити поїзди, які будуть повністю позбавлені людського персоналу.
У компанії водночас визнають, що для повноцінного, а головне – безпечного функціонування таких поїздів необхідна кооперація з іншими залученими в галузь компаніями.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас