Goldman Sachs оцінив ризики обвалу турецької ліри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs оцінив ризики обвалу турецької ліри

Валюта
1884
Аналітики інвестбанку Goldman Sachs вважають, що ризик обвалу ринків слідом за турецькою лірою невеликий.
Про це пише Bloomberg.
Так, ризик ланцюгової реакції слідом за падінням курсу турецької ліри малоймовірний.
Аналітики відзначають, що волатильність валют ринків, що розвиваються, – за винятком російського рубля – зараз досить низька.
Крім того, історичного мінімуму досягла також індійська рупія.
Зазначимо, що з початку поточного року ліра впала більш ніж на 38% до долара. В ході торгів 10 серпня вона втратила 6,8%, опустившись до нового рекордного мінімуму 5,95 ліри/$.
Пізніше президент Америки Дональд Трамп розпорядився вдвічі підняти мита на алюміній і сталь з Туреччини, після чого ліра впала ще на 18%.
Ситуація з лірою прискорила падіння європейської валюти. Євро за день втратив більш ніж 1% до долара і опустився до рівня червня 2017 року (падіння з $1,1528 до $1,1410).
Нагадаємо, що 1 серпня США оголосили про санкції проти міністрів юстиції та внутрішніх справ Туреччини через взяття під варту співробітників американської дипмісії, у тому числі пастора Ендрю Брансона.
Під арештом він перебуває ще з жовтня 2016 року, його звинувачують у підтримці руху ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена і підозрюють у шпигунстві і спробі повалення влади.
США не бачать жодних доказів того, що Брансон скоїв якийсь злочин, і вважають, що він став жертвою несправедливого і незаконного ставлення з боку влади Туреччини.
Туреччина у відповідь заморозила активи американських міністрів юстиції та внутрішніх справ на території країни.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас