The Economist назвав найкомфортніші для життя міста світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

The Economist назвав найкомфортніші для життя міста світу

Світ
2708
Дослідницька компанія Economist Intelligence Unit, що входить до складу групи The Economist, підготувала щорічний рейтинг найкомфортніших для проживання міст світу.
Вперше за сім років на чолі списку опинилося європейське місто — Відень.
Критерії, за якими складається індекс комфортності міста, включають в себе рівень охорони здоров’я, стабільність і безпеку, розвиток міського середовища, освіту, культурну атмосферу. Максимальна сума балів за кожен з цих показників становить 100.
Після виставлення оцінки за кожен пункт бали сумуються, після чого береться середнє значення з урахуванням ваги кожного показника. Столиця Австрії в цьому році показала майже ідеальний результат — 99,1 балу. За всіма показниками вона набрала 100 очок, за винятком культури і навколишнього середовища.
До цього протягом семи років перше місце в рейтингу утримував австралійський Мельбурн. Незважаючи на те, що і в цьому році він показав поліпшення показників і досяг позначки в 98,4 пункту, Відень зумів обійти його за рівнем стабільності і безпеки. На третьому місці з комфорту виявилося японське місто Осака, четвертим став канадський Калгарі. Замикає топ-п’ять найбільше місто Австралії — Сідней.
У верхній частині рейтингу найчастіше трапляються міста Австралії і Канади — в топ-10 увійшли по три міста від кожної з цих країн. Також в топ-10 виявилися два японські міста (крім Осаки, до рейтингу увійшла столиця країни — Токіо). Таким чином, крім Відня у верхній частині списку виявилося лише ще одне європейське місто — данський Копенгаген.
Агентство склало список міст, які за рік найбільшою мірою погіршили своє положення в списку. Лідером стала столиця України (118-е місце з 140). За рік показник комфортності життя в Києві впав майже на 13%. Таким чином його перевершили, приміром, Ханой (В’єтнам) і сербський Белград. У минулому році в список антирекордсменів входила Москва, що опустилася на 80-е місце в списку.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас