У Венесуелі більше не буде найдешевшого бензину у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Венесуелі більше не буде найдешевшого бензину у світі

Енергетика
2049
Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив, що в країні будуть встановлені ринкові ціни на бензин при введенні прямих держсубсидій на паливо для громадян країни.
Про це він заявив в ефірі національного телебачення.
Глава держави підтвердив, що розцінки на паливо будуть підняті до міжнародного рівня. Це буде зроблено для того, щоб присікти контрабанду бензину в інші країни Латинської Америки.
«Єдиний спосіб припинити контрабанду бензину — це привести свої ціни до міжнародних розцінок і перемогти мафію, яка перевозить нашу продукцію в Колумбію і Карибський басейн, тому я схвалюю введення прямих субсидій для венесуельців», — сказав Мадуро.
Раніше у Венесуелі діяла система субсидій виробникам і продавцям бензину, внаслідок чого ціни на паливо в країні були одними з найнижчих у світі. При цьому уряд не допускав стрибків цін на бензин, завдяки чому його вартість зберігалася незмінною роками.
На відміну від колишньої системи, тепер венесуельський уряд має намір відмовитися від гарантування низьких цін на бензин на заправках і замість цього перейти до компенсації витрат на паливо для мешканців. Прямі субсидії на бензин будуть доступні всім, хто має «національну карту» — ідентифікаційний документ. При цьому отримати гроші зможуть лише ті, хто раніше зареєстрував автомобіль в ході перепису автотранспорту, виконаного владою країни.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас