МВФ на допомогу: у Нацбанку сподіваються, що Фонд допоможе зміцнити гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ на допомогу: у Нацбанку сподіваються, що Фонд допоможе зміцнити гривню

Валюта
1161
Приїзд чергової місії Міжнародного валютного фонду до Києва є кроком до зниження невизначеності щодо подальшого розвитку ситуації в українській економіці та покращення очікувань учасників ринку.
Про це йдеться в коментарі голови Національного банку України Якова Смолія.
В Нацбанку наголосили, що візит місії МВФ є свідченням незмінності курсу України на проведення реформ і поліпшення перспектив надання нашій країні фінансової допомоги Фонду в підтримку макроекономічної стабільності та відкриття доступу до пов’язаного офіційного фінансування від інших міжнародних партнерів.
Відзначається, що перспектива отримання фінансування від МВФ матиме позитивний вплив на стан валютного ринку України, а також поліпшить можливості уряду залучити на міжнародних ринках капіталу боргові ресурси, необхідні для проходження періоду пікових виплат за державним боргом у 2018-2020 роках, на прийнятних умовах, незважаючи на ослаблення апетиту інвесторів до активів ринків, що розвиваються.
Зазначимо, поточна програма України і МВФ обсягом 17,5 млрд дол., з яких Україна отримала 8,7 млрд дол., закінчується навесні 2019 року.
У 2018 році Національний банк і Міністерство фінансів розраховують у рамках цієї програми отримати 1,9 млрд дол.
12 липня Верховна Рада ухвалила поправку до закону про судоустрій, що передбачає розгляд Вищим антикорупційним судом всіх віднесених до його юрисдикції справ, включаючи всі нові апеляції з відповідним рішенням, винесеним судами першої інстанції. На цій поправці наполягав МВФ.
Крім ухвалення антикорупційного законодавства, для продовження співпраці з Фондом уряду потрібно переглянути ціни на газ та внести відповідні коригування для збалансування бюджету поточного року.
Згідно із заявою постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана, місія Фонду за зверненням української влади відвідає Київ в період з 6 по 19 вересня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас