У Грузії можуть ускладнити правила видачі посвідки на проживання іноземцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Грузії можуть ускладнити правила видачі посвідки на проживання іноземцям

Світ
653
У парламент Грузії представлено законопроект, згідно з яким передбачається внести зміни до закону “Про правове становище іноземців та осіб без громадянства”, що ускладнюють правила видачі іноземцям посвідки на проживання на території країни.
Про це повідомили грузинські ЗМІ.
Згідно із запропонованими змінами, підставою для отримання посвідки на проживання стане інвестування в Грузію $300 тис., або володіння нерухомим майном, вартість якого перевищує $100 тис.
Крім цього, інвестор спочатку не буде отримувати постійну посвідку на проживання. Спочатку він отримає інвестиційну посвідку на проживання, розраховану на 5 років.
Автори законопроекту – депутати парламенту Гоча Енукідзе та Ілля Цулая вважають, що нині чинне законодавство встановлює для отримання посвідки на проживання досить низький фінансовий ценз, що, враховуючи зростаючий рівень міграції, набагато нижче від раціональної мінімальної межі. За їхньою оцінкою, це сприяє не притоку інвестицій і економічному розвитку країни, а масовій міграції іноземних громадян (в основному – які зазнають фінансових труднощів).
Зараз для отримання в Грузії посвідки на проживання необхідно інвестувати не менше ніж 300 тис. ларі (близько $110 тис. за поточним курсом), або володіти на території Грузії нерухомим майном, ринкова вартість якого перевищує еквівалент $35 тис..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас