В Україні з'являться нові вимоги до виробництва коньяків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'являться нові вимоги до виробництва коньяків

Казна та Політика
807
Виробників коньячної продукції зобов’яжуть використовувати частки вітчизняних коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків.
Відповідні нововведення зареєстровані Міністерством юстиції в нових “Правилах виробництва коньяків України”.
Для виробників коньячної продукції важливим нововведенням є обов’язкове використання частки вітчизняних коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України.
Це означає, що виробники ординарних коньяків України при їх виробництві щорічно будуть поступово збільшувати частку коньячних спиртів вітчизняного походження.
З 2019 року частка вітчизняних коньячних спиртів при виробництві коньяків України повинна становити 15%, у 2020 році – 20%, у 2021 році – 25%, в 2022 році – 30%, в 2023 році – 40%, у 2024 році – 50%, у 2025 році – 60%, в 2026 році – 70%, в 2027 році – 85%.
“Раніше для виготовлення ординарних коньяків України частина виробників використовувала іноземний коньячний спирт і дотувала іноземних виробників сировини”, – цитується в повідомленні корпорації “Укрвинпром” генеральний директор Володимир Кучеренко.
За його словами, введення в дію нових правил забезпечить збільшення площ під виноградними насадженнями і, як наслідок, підвищення рівня соціального значення галузі та зростання кількості відрахувань у бюджети різних рівнів.
Нові вимоги до виробництва коньяків України будуть опубліковані 14 серпня в офіційному Віснику міністерства юстиції.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас