МЕРТ пропонує передати Держенергоефективності контроль за комерційним обліком комунальних послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ пропонує передати Держенергоефективності контроль за комерційним обліком комунальних послуг

Казна та Політика
92
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України пропонує передати Державному агентству з енергоефективності та енергозбереження (Держенергоефективності) повноваження щодо нагляду та контролю у сфері комерційного і розподільного обліку комунальних послуг.
Законопроект, що містить відповідні зміни, МЕРТ оприлюднив на своєму сайті.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, в даний час повноваження з нагляду у комерційному обліку покладені на Державну службу з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів (Держспоживслужба). Зокрема, відомство уповноважене розглядати справи про порушення у комерційному обліку та накладати штрафи. МЕРТ пропонує віднести ці обов’язки у сферу відання Держенергоефективності.
Крім того, згідно із законопроектом, Держенергоефективності буде повідомляти Держспоживслужбі про виявлені ознаки порушень в комерційному обліку. Держспоживслужба, у свою чергу, на підставі цього повідомлення буде проводити позапланову перевірку суб’єктів господарювання.
Згідно із законом “Про метрологію та метрологічну діяльність”, Держспоживслужба за результатами перевірки може заборонити застосування вимірювальної техніки до усунення порушень, анульовувати результати повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, видати приписи і встановити терміни усунення порушень. Крім того, відомство уповноважене звертатися з приводу виявлених порушень в правоохоронні органи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас