У Раді пропонують законодавчо закріпити зростання ВВП на рівні 7% до 2030 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді пропонують законодавчо закріпити зростання ВВП на рівні 7% до 2030 року

Казна та Політика
1690
У Верховній Раді зареєстровано проект закону «Про Стратегію сталого розвитку України до 2030 року», яким передбачено закріпити серед національних цілей сталого розвитку України забезпечення щорічного зростання ВВП.
Відповідний законопроект №9015 зареєстровано у парламенті та оприлюднено на його сайті.
Проектом пропонується закріпити на законодавчому рівні 7 стратегічних цілей, зокрема сприяння інклюзивному збалансованому низьковуглецевому економічному зростанню та життєздатній інфраструктурі. У рамках цієї мети визначені оперативні завдання: зростання ВВП до рівня 7%, збільшення обсягів фінансування науки за рахунок усіх джерел до 3% ВВП і забезпечення бюджетного фінансування наукової і науково-технічної діяльності у розмірі не менше ніж 1,7% ВВП.
Крім того, серед таких завдань зміна структури експорту в бік зростання продукції та послуг з високою часткою доданої вартості, зокрема, до 2030 року підвищення в структурі експорту частки продукції високотехнологічних секторів економіки до 15%.
Пропонується також визначити серед економічних завдань підвищення зайнятості населення до 70% у 2030 році за рахунок створення нових робочих місць.
Також законопроектом пропонується визначити завданням до 2025 року припинити практику використання дитячої праці в усіх її формах.
Запропоновано до 2030 року збільшити площу земель сільськогосподарського призначення, зайнятих під органічним виробництвом, до 3 млн га і забезпечити щорічний приріст, починаючи з 2020 року, обсягів виробництва та реалізації органічної продукції мінімум на 5%.
Проект стратегії пропонує визначити стратегічною метою подолання бідності і скорочення нерівності, зокрема гендерної.
Досягти цього пропонується через ліквідацію крайньої бідності (в Україні визначається як добове споживання на суму менше ніж 5,05 долара США за паритетом купівельної спроможності) до 2025 року. Крім того, через скорочення до 2030 року вдвічі (до 36%) частки домогосподарств, які за оцінкою матеріального добробуту відносяться до бідних за критеріями ООН.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас