У Київському зоопарку проводиться масштабна реконструкція, - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Київському зоопарку проводиться масштабна реконструкція, - КМДА

Казна та Політика
378
У жовтні відвідувачі Київського зоопарку зможуть ознайомитися з першими результатами масштабної реконструкції.
Зокрема, будуть відкриті три озера, розташовані поблизу центрального входу. Про це повідомив заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп, пише прес-служба.
Перше озеро зліва від входу – декоративне, з водоспадом і водним каскадом, з мальовничими берегами, на яких влаштовують сад каменів і планують висадити рідкісні рослини.
Праворуч від входу завершується реконструкція другого озера – для пеліканів. Глибина озера – 2,4 м. На його берегах будується будинок для зимівлі пеліканів, який буде декоровано у вигляді скелі.
Третє озеро – для коропів кої, з поглибленням для зимівлі риб, водоростями для природного очищення і альтанкою. На березі “коропового озера” побудований амфітеатр. Тут проходитимуть лекції, презентації, зустрічі. Всього в Київському зоопарку щорічно проводиться близько 90 освітніх заходів.
Всі три озера мають потужну систему очищення. Природне очищення буде здійснювати біологічне плато з рослин і каменів. Водночас вже змонтована система, яка буде відбирати з озер забруднену воду, здійснювати механічну очистку, а потім пропускати воду через ультрафіолетове випромінювання. Свіжа вода буде надходити в озера зі спеціально пробурених артезіанських свердловин. Бруд буде спускатися в каналізацію, а залишки відфільтрованої води використовуються для системи поливу зелених насаджень у зоопарку. Така сучасна і практично безвідходна система є далеко не в кожному європейському зоопарку.
“Київський зоопарк ніхто не проектував і не будував з таким комплексним підходом і з такою увагою до комфорту тварин, як це відбувається зараз”, – відзначає В’ячеслав Непоп.
Крім озер, ведеться будівництво нової вхідної групи на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. Буде облаштовано площу, де будуть зустрічатися екскурсійні групи, поруч – фудкорт, магазин сувенірів, туалети, камери для зберігання речей і великий акваріум. Акваріум з рибами і фудкорт можуть працювати допізна, на відміну від зоопарку, де звірі після заходу сонця переходять в нічний режим або лягають спати, тому основні експозиції зоопарку закриваються о 18 годині, а взимку – ще раніше.
Поруч з новим входом з’явиться новий приматник з зимовими та літніми вольєрами, які відповідають сучасним вимогам утримання тварин і дозволяють створити цікаві експозиції. Також будується універсальний вольєр для тимчасових експозицій або змішаних видів тварин. Ці об’єкти будуть завершені у наступному році.
Директор зоопарку Кирило Трантін розповідає, що завдяки збереженій екосистемі цей зелений оазис в центрі міста вже став притулком для багатьох міських тварин – тут гніздяться лелеки, прилітають качки перечекати сезон полювання, прибігають білки. Зоопарк перетворюється на затишний природний дім для тварин і комфортне місце відпочинку киян і гостей Києва.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас