В "Укрзалізниці" розповіли, скільки заробляють на продажу їжі в поїздах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укрзалізниці" розповіли, скільки заробляють на продажу їжі в поїздах

Казна та Політика
651
В рамках пілотного проекту з впровадження гарячого харчування в пасажирських поїздах “Укрзалізниця” заробляє близько 100 тис. грн на місяць з одного поїзда.
Таку цифру в інтерв’ю порталу “Діло” озвучив начальник департаменту пасажирських перевезень далекого прямування УЗ Олександр Красноштан.
Менеджер компанії підкреслює, що УЗ не має наміру займатися сектором харчування самостійно, доручивши цю задачу контрагентам. Однак, на його думку, забезпечивши відповідні умови роботи, компанія може сформувати на цьому додатковий дохід на рівні не менше ніж 50 млн грн на рік.
“Для “Укрзалізниці” в секторі харчування два головні завдання: якість послуги для пасажира і формування додаткового доходу. Ми бачимо, що УЗ на цьому має заробляти не менше ніж 50 млн грн на рік”, – заявив Красноштан.
На думку представника залізничників, в майбутньому доцільно буде залучити декілька постачальників послуг, щоб забезпечити охоплення всього пасажиропотоку і підтримувати конкуренцію.
“Поки що ми ще не визначилися, чи дамо ми цю послугу одним лотом або кількома. Ринок дуже великий, в обороті УЗ 110 пар цілорічних поїздів, це 220 составів цілорічних. Це величезний ринок, близько 40 млн пасажирів на рік, поки не зрозуміло, чи осилить цей ринок один оператор. Ну і візьмемо до уваги конкуренцію – від цього виграє пасажир”, – додав він.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас