НДУ допоможе українським компаніям отримати код LEI для міжнародних операцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НДУ допоможе українським компаніям отримати код LEI для міжнародних операцій

Фондовий ринок
214
З 9 серпня 2018 року юридичні особи можуть звертатися до Національного Депозитарію України, як до довіреної особи для отримання, продовження і відновлення коду LEI, необхідного для здійснення міжнародних фінансових транзакцій.
Про це порталу Finance.ua розповіли в прес-службі НДУ.
Від клієнта потрібно лише надати НДУ необхідний пакет документів у паперовому вигляді. При збільшенні попиту на послугу передбачено перехід на електронний документообіг з цифровим підписом.
За відсутності додаткових питань до поданих документів НДУ забезпечує отримання коду ідентифікації LEI протягом 12 днів після завершення процедури укладення договору і оплати. Тарифи на послугу зафіксовані в євро. Призначення нового коду коштує 95 євро.
«Завдяки посередництву НДУ, процедура отримання ідентифікатора LEI для українських учасників міжнародного ринку капіталу стала більш простою і швидкою, – зазначає член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Дмитро Тарабакін. – Для успіху економіки України сьогодні дуже важливо, щоб і представники інфраструктури і гравці фондового ринку працювали як одна команда».
Нагадаємо, наявність у юридичної особи міжнародного коду ідентифікації LEI (Legal Entity Identifier) – обов’язкова умова для купівлі/продажу іноземних цінних паперів, розміщення фінансових інструментів на зарубіжних фондових ринках, надання фінансових послуг іноземним клієнтам та інших транзакцій за межами України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас