Названо найбільш поширену проблему у відносинах митниця-бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найбільш поширену проблему у відносинах митниця-бізнес

Казна та Політика
549
Непрозоре визначення митної вартості товарів залишається найбільш поширеною проблемою у відносинах бізнесу і митниці, при цьому співробітники митних органів часто зловживають правом вимагати додаткові документи і непрозоро застосовують другорядні підходи до визначення митної вартості, повідомив заступник бізнес-обмудсмена Ярослав Грегирчак.
“Відсутність однорідності і передбачуваності призводить до того, що підприємці шукають найбільш лояльну для себе митницю і розмитнюють товар там”, – сказав він в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
При цьому заступник бізнес-омбудсмена зазначив, що ця проблема серед п’яти інших розглянута в системному звіті Ради бізнес-омбудсмена, присвяченому митній тематиці.
Як зазначив Я. Грегирчак, зловживання митниками своїми повноваженнями є наслідком того, що інститут дисциплінарної відповідальності посадових осіб не працює належним чином.
“Тому у звіті ми запропонували Міністерству фінансів у співпраці з Мін’юстом запропонувати зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та передбачити залучення до адміністративної відповідальності посадових осіб митних органів за порушення митного законодавства”, – повідомив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас