Укрзалізниця повідомила про недофінансування пільгових перевезень на 90% у січні-липні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця повідомила про недофінансування пільгових перевезень на 90% у січні-липні

Фондовий ринок
105
ПАТ “Укрзалізниця” заявляє про недостатню компенсацію вартості пільгових перевезень громадян – за січень-липень воно отримало компенсацію в розмірі 48 млн грн, що становить лише 10% загальної суми.
“За сім місяців 2018 року таких категорій пасажирів перевезено на суму 480,4 млн грн. Компенсовано “Укрзалізниці” лише 10% цієї суми – 48 млн грн, відповідно, заборгованість становить 432,4 млн грн”, – наголошується в повідомленні на сайті компанії.
У отримані компанією 48 млн грн входить компенсація з держбюджету за перевезення студентів – 9 млн грн, або 6% від необхідної суми.
В “Укрзалізниці” підкреслюють, що найменшу компенсацію отримав регіональний філіал “Львівська залізниця” – всього 7% вартості пільгових перевезень громадян.
У компанії також відзначають, що за сім місяців 2018 року “Укрзалізниця” сплатила податків і зборів до бюджетів всіх рівнів і державні цільові фонди на 1,5 млрд грн більше, ніж за аналогічний період минулого року – понад 11,1 млрд грн.
“Збільшення виплат у бюджет і державні цільові фонди відбулося насамперед завдяки зростанню заробітної плати залізничників, адже від цього прямо залежить сума єдиного соціального внеску, податку з доходів фізичних осіб, військового збору та інших платежів”, – цитується в повідомленні в. о. голови правління “Укрзалізниці” Євген Кравцов.
За його словами, у збільшенні платежів свою роль зіграло також і зростання сплати дивідендів до державного бюджету, а також зростання податку на прибуток.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас