До Києва повертаються евакуатори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До Києва повертаються евакуатори

Особисті фінанси
3090
З 27 вересня у Києві муніципальні інспектори отримають право складати адміністративні протоколи, виписувати штрафи і евакуювати неправильно припарковані автомобілі.
Про це повідомив начальник КП «Київтранспарксервіс» Олександр Німас.
«Вже в кінці вересня інспектори матимуть право складати протоколи порушень. Також їм буде дозволено евакуювати авто, припарковані в недозволеному місці: на перехрестях, велодоріжках, на місцях для інвалідів, у зонах руху громадського транспорту і пішохідного руху», – зазначив він.
За словами чиновника, ці заходи будуть особливо часто застосовуватися взимку, у випадку, якщо автомобіль буде заважати роботі комунальної техніки з прибирання снігу. Зараз же такі права мають лише співробітники поліції.
Нагадаємо, начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій повідомив, що до кінця нинішнього року в Україні водії-порушники почнуть отримувати «листи щастя».
За його інформацією, на відміну від 2005-2006 років, коли «листи щастя» були визнані юридично нікчемними через неузгодженість законодавства, нині система вже буде працювати за законом через прописану в законодавстві норму про те, що відповідальність за порушення ПДР покладається на власника транспортного засобу, незалежно від того, хто ним керує на момент фіксації порушення.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас