Мінрегіон пропонує проектувати перехоплювальні стоянки на в'їзді в центральні райони великих міст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон пропонує проектувати перехоплювальні стоянки на в'їзді в центральні райони великих міст

Казна та Політика
625
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ пропонує дозволити проектування тимчасових автостоянок на в’їзді в центральні райони великих міст для їх розвантаження, повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.
“Це сприятиме зменшенню заторів на дорогах, підвищенню екологічного стану міст, налагодженню транспортного руху в центральних районах міст”, – пояснив Л. Парцхаладзе.
За його словами, перехоплювальні парковки будуть розміщуватися поблизу залізничних станцій, авіаційних терміналів, станцій метрополітену, зупинок маршрутного таксі та іншого громадського транспорту, розташованого на під’їзді до центральної частини міста. Таким чином, власники авто будуть мати можливість залишити свій автомобіль на парковці і пересісти на громадський транспорт.
“При проектуванні пропонуємо визначати ємність таких автостоянок з урахуванням: до 50% машиномісць – для зберігання авто протягом всього дня і до 25% машиномісць – на кілька годин”, – додав заступник міністра.
За його даними, відповідні зміни міністерство пропонує внести в державні будівельні норми “Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас