День фінансів, 8 серпня: на підході заочні штрафи, американські локомотиви і справедлива оцінка нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 8 серпня: на підході заочні штрафи, американські локомотиви і справедлива оцінка нерухомості

743
У середу, 8 серпня, НБУ розповів про успіхи банківської системи, а “Укравтодор” і “Укрзалізниця” – про вантажівки і локомотиви:
Державні банки наростили обсяги депозитів. У другому кварталі кошти населення в банках зросли на 17,2 млрд грн. Як повідомляє Нацбанк, найчастіше користувалися короткостроковими депозитами: близько половини з них становлять депозити до 3 місяців.
За перше півріччя банки отримали 8,3 млрд грн чистого прибутку. У другому кварталі сектор зафіксував помірний збиток – 0,4 млрд грн. Це сталося через значні обсяги доформування резервів одним з великих банків.
Міністерство фінансів України залучило 10 мільярдів гривень до держбюджету. Якщо сказати точніше, то за результатами проведення розміщень облігацій 7 серпня 2018 року до державного бюджету залучено 10 038 350 760,33 гривень. За словами економічного експерта Тараса Козака, цього року це найбільше залучення коштів державного бюджету на внутрішньому ринку.
В Україні відкрили дані єдиної бази оцінки нерухомості. На сайті можна дізнатися вартість об’єктів, які цікавлять. Якщо хтось буде намагатися занижувати вартість, то про це будуть знати всі. На сьогодні можна побачити інформацію про 16,5 тисячі об’єктів оцінки.
Укравтодор розповів, які вантажівки руйнують українські дороги. Українськими дорогами часто їздять перевантажені фури, які просто знищують асфальтове покриття. Так, перевантаження навіть на 1-2 тонни вже досить потужно руйнує трасу.
Восени Україна розраховує ввести в експлуатацію перші локомотиви General Electric. Угода між “Укрзалізницею” і GE передбачає 15-річне партнерство. На першому етапі відбуватиметься постачання “Укрзалізниці” в лізинг 30 нових дизельних локомотивів з рівнем локалізації 10%.
У Києві вже з вересня посилять відповідальність за порушення правил паркування. Крім поліцейських, штрафувати порушників зможуть муніципальні інспектори. Сума штрафу залежатиме від зони паркування. Серед іншого буде і система заочного штрафування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас