Центральна виборча комісія тестує блокчейн NEM для використання в голосуваннях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центральна виборча комісія тестує блокчейн NEM для використання в голосуваннях

Технології&Авто
395
Олександр Стельмах, який є керівником Служби державного реєстру виборців Центральної виборчої комісії України, у своєму Facebook описав можливе застосування технології блокчейн при проведенні виборів.
Пробне голосування почалося ще в липні, коли Стельмах закликав своїх друзів на Facebook взяти участь у «тестовому голосуванні», яке було створено в партнерстві з місцевою групою NEM Foundation, використовуючи блокчейн NEM.
“Одними з основних корисних властивостей блокчейна є неможливість внесення змін в інформацію, яка вже знаходиться в ньому, а також децентралізоване зберігання даних на його численних нодах. Саме ці особливості ми спробували використовувати для збереження даних протоколів виборчих дільниць вже минулих виборів Президента України в 2014 році.”- говорить Стельмах.
Слід зазначити, що експеримент проводився в середовищі блокчейн NEM, а всі операції проводилися тестовими монетами, люб’язно наданими представником Фонду NEM в Україні Антоном Босенко. У тестовому середовищі є 28 нод.
Стельмах також зазначив, що таке голосування обійдеться в 1227 доларів (за одну ноду). Це дозволить розмістити ноду, яку можна використовувати для голосування у кожному поліцейському відділку, що, за його словами, є «невеликою» ціною.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас