Американським військовим заборонили користуватися програмами з GPS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американським військовим заборонили користуватися програмами з GPS

Світ
399
Військовослужбовцям та іншому персоналу Збройних сил США заборонили використовувати фітнес-трекери, мобільні додатки та інші пристрої, які дозволяють відстежити їх геолокацію, в місцях проведення військових операцій і в місцях високого ризику.
Такий наказ видав Пентагон, повідомляє “Сьогодні” з посиланням на Fox News.
Наказ забороняє фітнес-трекери або інші електронні пристрої, які часто пов’язані з мобільними додатками або смарт-годинником і можуть передати GPS-дані користувача до соціальних мереж.
У наказі йдеться, що програми на персональних або урядових пристроях створюють “істотний ризик” для військового персоналу, тому вони повинні бути відключені у конкретних зонах проведення операцій.
Заборона поширюється також на додатки знайомств, такі як Tinder.
Згідно з новим наказом, військові керівники будуть визначати, чи можуть військові під їхнім командуванням використовувати функцію GPS на своїх пристроях, виходячи з ситуації безпеки в конкретному районі або на базі.
“Можливості геолокації можуть розкрити особисту інформацію, місцезнаходження, процедури і кількість співробітників військового персоналу і потенційно створювати непередбачені наслідки для безпеки і збільшити ризик для об’єднаних сил місії”, – йдеться в наказі.
Військовий персонал, який не перебуває у чутливих районах, зможе використовувати GPS-програми, якщо його командування підтвердить, що це не представляє ризиків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас