Українцям пропонують автоматизовані парковки для авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям пропонують автоматизовані парковки для авто

Технології&Авто
1006
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує ввести в державну будівельну норму (ДБН) 2 В..3-15: 2007 “Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів” можливість проектування автоматизованих гаражів для автомобілів у містах України.
“Світ не стоїть на місці і поступово переходить на автоматизацію всіх можливих процесів. Наприклад, автоматизовані гаражі для автомобілів. Процес паркування на таких автостоянках відбувається автоматично, без участі водіїв. Такі стоянки займають менше простору, що дуже важливо, особливо в центральних районах великих міст. Тобто їх можна розміщувати там, де є багато місця для звичайних або механізованих парковок”, – написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.
Відповідно до запропонованих змін у ДБН, автоматизовані гаражі можна пристроювати до будинків за умови їх відділення протипожежною стіною першого типу. Крім цього, будуть допускатися підземні автоматизовані гаражі до дев’ятого поверху включно.
“Управління пристроєм для переміщення автомобілів і контроль його роботи в автоматизованих гаражах передбачається з приміщення диспетчерської. При проектуванні автоматизованих гаражів потрібно передбачати доступ персоналу для технічного обслуговування на кожен ярус розміщення автомобілів і до кожного машиномісця”, – пояснили в прес-службі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас