У ДФС нагадали українцям про податкову знижку за освітні послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДФС нагадали українцям про податкову знижку за освітні послуги

Особисті фінанси
869
Громадяни України з 2018 року мають право на податкову знижку за оплачені освітні послуги у дошкільних, шкільних і позашкільних закладах освіти.
Про це нагадала директор департаменту податків та зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби (ДФС) Тетяна Федченко, передає прес-центр служби в Facebook.
За словами Федченка, це пов’язано з внесенням змін до Податкового кодексу України. Отже, з 28 липня громадяни, які платять за освітні послуги у дитсадках, школах і позашкільних установах, можуть отримати податкову знижку.
“Право на отримання податкової знижки мають тільки члени сім’ї першого ступеня споріднення, тобто чоловік, дружина, діти, батьки. Відповідно, якщо платник сплачував за навчання своє, дітей або батьків, він може звернутися в органи фіскальної служби для отримання такої знижки”, – сказала Федченко.
Для отримання знижки після закінчення податкового року потрібно подати до 31 грудня декларацію, в якій вказати суму отриманих доходів і суму, витрачену на освітні послуги. Гроші платнику повинні повернути протягом 60 днів.
Для підтвердження отриманих освітніх послуг потрібно надати угоду, яку платник укладає з навчальним закладом. Сума податкової знижки не може перевищувати розмір заробітної плати, яку платник податків отримав протягом року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас