День фінансів, 6 серпня: перший 5G смартфон, податок для криптовалют, офшори в РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 6 серпня: перший 5G смартфон, податок для криптовалют, офшори в РФ

622
У понеділок, 6 серпня, стало відомо про потуги депутатів запровадити податок у розмірі 5% на виведення криптоактивів з біржі в реальні гроші. Планують взятися і за ліцензування криптобірж і криптообмінников, а також за регулювання ринку ICO (Initial Coin Offering).
Ця новина підштовхнула нас розповісти в нашій рубриці «термін понеділка» від Finance.ua саме про Initial Coin Offering.
День фінансів, 6 серпня: перший 5G смартфон, податок для криптовалют, офшори в РФ
Що це?
ICO (Initial Coin Offering) – нова форма інвестування. Збирання коштів для певних цілей. Найчастіше в ICO беруть участь проекти, які пов’язані з криптовалютами або технологією блокчейн. Дослівний переклад Initial Coin Offering з англійської – «первинна пропозиція монет».
Чим ICO відрізняється від IPO (первинного розміщення акцій)?
Між ICO і IPO багато спільного, але основна відмінність в тому, що інвестори в IPO купують цінні папери за фіатну валюту (звичайна паперова валюта, яка вважається законним платіжним засобом). У випадку ICO акціями виступає внутрішня валюта проекту – токен. ICO не має під собою жодної регулятивної бази. Це означає, що ініціатором первинного монетного розміщення може виступати будь-яка юридична і фізична особа. Майже всі роботи ведуться у режимі онлайн.
Повернімося до офлайну:
Зросли тарифи на зберігання газу в ПСГ. “Укртрансгаз” почав з 1 серпня надавати послуги із зберігання (закачування, відбору) газу за новими тарифами. Тут нові тарифи в цифрах.
Україна встановила рекорд з експорту яблук. Наша країна експортувала рекордний обсяг яблук як мінімум за останні 5 років. Порівняно з попереднім сезоном обсяг поставок на зовнішній ринок зріс в 3,2 разу.
Пенсійний фонд Японії заробив $23 млрд. Найбільша керуюча компанія світу в галузі пенсійних заощаджень у першому кварталі 2019 фінансового року зафіксувала прибуток від інвестицій у розмірі 1,7%, або 2,6 трлн єн ($23 млрд). Коли робили цю новину, з сумом подумали, що ПФ України таке може тільки снитися.
МЕРТ спрогнозував зростання середньої зарплати до 12,8 тис. грн. Міністерство розраховує, що протягом 2019-2021 років зростання зарплат з урахуванням інфляції становитиме 6,4%. Крім цього, з 1 січня 2019 відбуватиметься впровадження нового принципу нарахування грошового забезпечення військовослужбовців. Також буде проводитися реформування системи оплати праці державних службовців.
Норвегія побудує в Україні великий комплекс вітроелектростанцій. Україна і Норвегія готують до реалізації новий амбітний проект у сфері відновлюваної енергетики. На першому етапі реалізації проекту норвезька компанія планує побудувати близько 70 вітрових електроустановок загальною потужністю до 250 МВт.
У Росії створили офшори для іноземних компаній. Путін підписав пакет законів, які регламентують створення зон з пільговими умовами для роботи іноземних компаній в РФ. Офшори з’являться на островах Російський (Приморський край) і Жовтневий (Калінінградська область).
Представлено перший у світі 5G-смартфон. Компанія Motorola представила перший 5G-смартфон. Флагман Moto Z3 був показаний на презентації в Чикаго. Головна особливість смартфону – підтримка 5G. Він також має оригінальне розташування біометричного сенсора і підтримку фірмових модулів розширення.
Розслідування відносно BMW. Після численних випадків мимовільного загоряння автомобілів німецької компанії в Південній Кореї почали розслідування. Нагадаємо, BMW минулого тижня оголосив про відкликання для сервісного обслуговування 106,317 тис. машин після 28 випадків самозаймання з початку поточного року. Серед автомобілів BMW, що потрапили під відкликання, більшість становлять машини третьої і п’ятої серій з дизельними двигунами.
P.s.
Якщо раптом понеділок видався днем важким: начальник знову вас не розуміє, а дебет з кредитом не сходиться. Пропонуємо вам переключитися і провести кілька хвилин у компанії невеликого яскравого тесту від нашого головного редактора. Обережно – піднімає настрій!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас