Норвегія побудує в Україні великий комплекс вітроелектростанцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норвегія побудує в Україні великий комплекс вітроелектростанцій

Енергетика
1355
Україна і Норвегія готують до реалізації новий амбітний проект у сфері відновлюваної енергетики – спорудження комплексу вітрових електростанцій в Херсонській області.
Про це повідомила прес-служба посольства України в Норвегії за підсумками зустрічі українського посла В’ячеслава Яцюка з головним виконавчим директором норвезької компанії NBT Юаром Вікеном.
На першому етапі реалізації проекту норвезька компанія планує побудувати близько 70 вітрових електроустановок загальною потужністю до 250 МВт.
Після введення в експлуатацію комплекс електростанцій буде поставляти електроенергію в об’єднану енергетичну систему Укренерго. Обсяги електроенергії, які будуть генеруватися вітровими електростанціями, дозволять забезпечувати енергопостачанням не менше 50 тис. домогосподарств.
Загальний обсяг іноземних інвестицій, пов’язаних з реалізацією першого етапу проекту, складе понад €370 млн. До реалізації проекту в якості субпідрядників будуть також залучатися місцеві українські компанії.
У посольстві нагадали, що в 2018 році в Україні також починає інвестиційну діяльність норвезька компанія Scatec Solar, яка планує побудувати кілька комплексів сонячних електростанцій загальною потужністю від 200 до 300 МВт. Реалізація цих планів забезпечить залучення в українську економіку від €200 до €300 млн іноземних інвестицій.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас