Євроконтроль прогнозує перевантаження найбільших аеропортів Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євроконтроль прогнозує перевантаження найбільших аеропортів Європи

Світ
493
Через 20 років, згідно з дослідженням Європейської організації з безпеки повітряної навігації (Євроконтроль), найбільші аеропорти Європи будуть надзвичайно перевантаженими через інтенсифікацію авіатрафіку, зокрема, унаслідок розвитку компаній-лоукостерів, повідомив телеканал RTBF.
До 2040 року очікується на 4 млн більше авіарейсів, що означає близько 360 млн пасажирів додатково, відзначають автори дослідження Євроконтролю.
Кожен авіарейс при нинішніх потужностях аеропортів буде спізнюватися в середньому на 20 хвилин. В сім разів збільшиться кількість запізнень рейсів понад однієї години, що торкнеться близько 0,5 млн пасажирів.
Експерти бачать вирішення в першу чергу в розширенні аеропортів. Але на це потрібні дозволи влади відповідних держав і столиць, бо три чверті європейських аеропортів або повністю, або наполовину приватні.
Іншим рішенням, вважають автори доповіді, може бути скорочення загального числа рейсів при збільшенні місткості авіалайнерів.
Нарешті, допомогти вийти зі становища могло б розвиток мережі регіональних аеропортів з метою розвантажити найбільші повітряні гавані Європи, вважають в Евроконтроле.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас