Долар слабо зростає до євро та єни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар слабо зростає до євро та єни

Валюта
413
Курс долара США демонструє помірне зростання в парі з євро та єною вранці в понеділок, інвестори оцінюють ситуацію в світовій торгівлі і статдані з Німеччини.
Євро торгується в районі $1,1552 проти $1,1568 на закриття сесії в п’ятницю.
Вартість єдиної європейської валюти перебуває на вказаний час у районі 128,58 єни в порівнянні з 128,70 єни в попередню сесію. Курс долара становить 111,30 єни проти 111,25 єни в п’ятницю.
Індикатор WSJ Dollar, що відстежує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, піднявся в ході торгів на 0,12%.
Минулого тижня торговельний представник США Роберт Лайтхайзер підтвердив, що президент США розглядає можливість введення вищих мит на китайські товари вартістю $200 млрд – за ставкою 25% замість раніше запланованих 10%. Раніше вже були введені мита в розмірі 25% на товари з Китаю вартістю $50 млрд на рік.
Влада Китаю в п’ятницю пригрозила ввести у відповідь мита на американські товари вартістю $60 млрд.
Після цього головний радник президента США Дональда Трампа з питань економіки Лоуренс Кадлоу в п’ятницю описав мита Китаю у відповідь на $60 млрд товарів з США як несуттєві, зазначивши, що китайська економіка і валюта слабшають, а сама країна все більше занурюється в ізоляцію.
Курс юаня на торгах в Шанхаї слабо змінюється в понеділок. Раніше ЦБ Китаю встановив розрахунковий курс юаня на позначці 6,8613 юаня за $1, мінімальній з минулого травня.
Крім того, китайський центробанк ввів вимогу резервувати 20% вартості від низки форвардних контрактів на торгівлю валютою, зробивши тим самим менш вигідною ставку на зниження курсу нацвалюти.
Тим часом австралійський долар дешевшає до долара США на 0,2% на очікуваннях, що ЦБ Австралії може знизити базову процентну ставку на засіданні, яке відбудеться на поточному тижні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас