Шапран: в Україні вже закінчився етап падіння гривні до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шапран: в Україні вже закінчився етап падіння гривні до долара

Валюта
6826
В Україні вже закінчився етап падіння гривні до долара. Уже в серпні курс національної валюти закріпиться на позначці в 27 грн/$.
Таким прогнозом поділився член Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран в коментарі “Апострофу”. Він вказав, що сезонне падіння гривні закінчилося навіть раніше строку.
“Отже сплески курсові все ще можливі, але думаю, ми побачимо ще повільну тенденцію до ревальвації (зміцнення. – Ред.)”, – висловив він думку.
За його словами, падіння гривні могло б виявитися ще більшим, якби не оперативні дії Нацбанку. Тільки за останній час регулятор витратив приблизно $120 млн на зміцнення курсу національної валюти.
“Це не багато, але дозволило утримати курс на міжбанку в літньому сприятливому коридорі 26-27 грн/долар. Думаю, що якби НБУ не втрутився, то курс міг би переступити позначку і 29 грн/долар”, – заявив Віталій Шапран.
При цьому, на думку інших аналітиків, в серпні, можливо, будуть деякі коливання, і українська валюта покаже невелике і нетривале зміцнення.
“Напрямок руху чітко окреслено, і в серпні, впевнений, що ця позначка буде досить оперативно взята. Можливі коливання, але я б не розглядав зміцнення нижче ніж 26,5 гривень/долар, навпаки, ми зміщуємося в коридор 26,5-27,5 гривень/долар”, – зазначив аналітик Forex Club Андрій Шевчишин.
За матеріалами:
Апостроф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас