Philip Morris звинуватив BAT в порушенні патентів на систему нагрівання тютюну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Philip Morris звинуватив BAT в порушенні патентів на систему нагрівання тютюну

Фондовий ринок
1123
Тютюнова компанія Philip Morris International Inc. звернулася до суду Токіо зі скаргою на British American Tobacco Plc (BAT), звинувативши конкурента в порушенні своїх патентів, які зареєстровані в Японії і стосуються систем нагрівання тютюну.
Philip Morris вимагає відшкодування збитку в розмірі 100 млн єн ($ 900 тис.). І, що більш серйозно, заборони на продаж пристроїв BAT на території країни.
Зазначені патенти Philip Morris стосуються системи IQOS, в якій тютюн не горить, а нагрівається до близько 300-350 градусів (проти 800 градусів при горінні). Ці пристрої продаються в багатьох країнах, але особливою популярністю користуються в Японії, де вони займають 15,6%-у частку ринку.
За словами представників компанії, схожий пристрій BAT під назвою Glo використовує дві технології, запатентовані Philip Morris. Представники BAT відкинули звинувачення і заявили про готовність оскаржувати позов конкурента в суді.
Акції Philip Morris дорожчають на 0,1% на попередніх торгах в Нью-Йорку, капіталізація компанії оцінюється в $133 млрд; папери BAT в Лондоні зростають в ціні на 0,6%, її ринкова вартість становить 95,9 млрд фунтів стерлінгів ($ 125 млрд).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас