В Україні введуть другий тариф на газ: в НКРЕКП розповіли про нововведення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні введуть другий тариф на газ: в НКРЕКП розповіли про нововведення

Казна та Політика
8097
В Україні вже з наступного року можуть ввести абонентську плату на газ – платити доведеться окремо за використаний обсяг і окремо за можливість отримувати газ. Розмір абонплати буде фіксованим і в різних регіонах становитиме від 11 до 80 грн на місяць.
Як пояснила в інтерв’ю глава Національної комісії в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко, на перехідний період – до кінця 2019-го – в Україні не буде плати за потужність (абонплати).
“До цього часу ми доопрацюємо методику разом з Енергетичним Співтовариством. Можливо, це буде тариф зі змінною частиною, яка залежатиме від обсягів, і постійною – залежатиме від потужності. Ми готові спільно опрацювати всі зауваження і пропозиції”, – пояснила Кривенко.
Зазначимо, якби ще в минулому році в Україні ввели абонентську плату на газ, частина українців змогла б платити за блакитне паливо менше, в той час як для деяких суми в двох платіжках були б на 4-8 грн більші (якщо споживають мало), ніж зараз в одній. Наприклад, в Києві абонплата в квартирі з газовою плитою склала б усього 11,5 грн на місяць. Але при цьому за газ би довелося платити не 6,9 грн/куб, а всього 6 грн. Припустимо, що сім’я з чотирьох осіб на місяць витрачає 17,6 кубометра газу на приготування їжі. Зараз вона отримує платіжку на 121,4 грн. Якби абонплата діяла – 120 грн.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас