НАБУ пропонує забезпечити додатковий контроль під час закупівель газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ пропонує забезпечити додатковий контроль під час закупівель газу

Енергетика
137
Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) пропонує забезпечити додатковий контроль під час закупівель газу на пільгових умовах.
Про це вчора під час брифінгу повідомив директор НАБУ Артем Ситник.
“Фактично зараз жодного органу, який би контролював достовірність закупівель так званого пільгового газу, в Україні немає. І це фактично проблема навіть не в діяльності органів, а проблема в нормативному регулюванні цієї ситуації. Тобто, фактично ті компанії, які закуповують газ, вони на свій розсуд вкажуть ту суму газу, який буде отриманий з НАК “Нафтогазу”, а як вона буде розпоряджатися цим газом – ніхто не контролює. Відповідно це якраз і є причиною, умовою того, що сприяє корупційним схемам”, – заявив Ситник.
Він підкреслив, що для корупційних схем під час закупівель газу у НАК “Нафтогаз” необхідно додатково встановити контроль з боку спеціального повноважного органу.
“Тому мною підписано лист на ім’я прем’єр-міністра України з проханням, щоб все-таки на рівні уряду порушити це питання і, користуючись нагодою, звертаюся до всіх причетних – це і НКРЕКП, і “Нафтогаз”, тому що ця ситуація не може тривати далі. Потрібне нормативне врегулювання питання… Адже відсутній повноважний орган, який би забезпечував контроль таких закупівель”, – сказав директор НАБУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас