В Україні розбивають кожен другий поліцейський патрульний автомобіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні розбивають кожен другий поліцейський патрульний автомобіль

Казна та Політика
1162
Водії українських поліцейських патрульних автомобілів розбили кожну другу машину, яку їм довірила держава, повідомляє Страна.ua, з посиланням на звіт Рахункової палати.
За офіційними даними, зараз на «озброєнні» української патрульної поліції перебуває понад 1 800 службових автомобілів. Але кожна п’ята машина через те, що вона раніше потрапила в ДТП, вже не виїжджає ловити злочинців.
За останні два роки патрульні поліцейські автомобілі майже 2 тисячі разів потрапляли в ДТП, причому 8% з них – по кілька разів. У багатьох випадках винні були водії-поліцейські.
У цих ДТП пошкодження отримали 951 автомобіль патрульної поліції. Цифра неприємно вражає. Виходить, що в аварії потрапляє кожна друга патрульна машина.
На початку 2018 року в патрульній поліції 100 автомобілів в неробочому стані загальною вартістю майже 23 млн. гривень відновленню не підлягали.
У чому причина цього? Перш за все, в тому, що у водіїв-поліцейських дуже маленький стаж водіння, а іноді його практично взагалі немає. Ось і виходить, що за злочинцями їздять недосвідчені поліцейські-водії. Після цього високій аварійності дивуватися, звичайно, не варто.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас