Гройсман: в 2019 році почнеться ремонт траси М-01 на відрізку Київ - Кіпті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман: в 2019 році почнеться ремонт траси М-01 на відрізку Київ - Кіпті

Казна та Політика
1106
Навесні 2019 року розпочнеться ремонт дороги М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі на відрізку від Києва до села Кіпті в Чернігівській області (км 18+730 – км 98+800).
Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який разом з головою “Укравтодору” Славоміром Новаком в четвер інспектував біля Кіптів відремонтовану 8-кілометрову ділянку траси М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ.
“Роботи почнуться навесні. І я підкреслюю: побудувати дорогу – важливо. Але потрібно також дотримуватися норм безпеки руху – розмітка, острівки безпеки, засоби контролю швидкісного режиму”, – цитує його прес-служба уряду.
“Сьогодні ЄБРР прийняв рішення про підтримку результатів міжнародного тендеру з відбору підрядника для проведення капітального ремонту міжнародної автомобільної дороги М-01 довжиною 85 км – на ділянці від межі Києва і Броварів до транспортного вузла Кіпті. Сподіваємося розпочати будівельні роботи вже на початку наступного будівельного сезону. Проект капітального ремонту передбачає впровадження сучасних заходів щодо підвищення безпеки на цьому шляху – будівництво нових надземних пішохідних переходів і дворівневих розв’язок”, – додав у свою чергу Новак.
Ремонт ділянок дороги М-01 проводиться в рамках реалізації проекту Пан’європейського коридору, який фінансується за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.
Роботи включають в себе 19-кілометрову ділянку об’їзної дороги Броварів, 25-кілометрову ділянку до адміністративного кордону з Чернігівською областю і ще 37 кілометрів до села Кіпті.
Термін виконання ремонту – 730 днів.
За словами Гройсмана, договір з міжнародними фінансовими організаціями на суму 160 млн євро буде підписаний восени 2018 року.
Нагадаємо, що торік було відремонтовано частину дороги М-01 на відрізку між Черніговом і селищем Кіпті. Інша частина траси переважно перебуває в незадовільному або близькому до нього стані.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас