Міноборони нарахувало штрафів на мільйон гривень за незбудовані гуртожитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони нарахувало штрафів на мільйон гривень за незбудовані гуртожитки

Казна та Політика
174
Міноборони розриває договори з низкою компаній, які не виконують своїх зобов’язань щодо спорудження 184 гуртожитків, а за грубе порушення строків підрядникам нараховано штрафів суму понад 1 мільйон гривень.
Про це повідомив на брифінгу в прес-центрі МОУ заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил полковник Олександр Чергінець.
“З метою досудового врегулювання спору замовниками Міністерства оборони України до підрядників, які грубо порушують строки виконання етапів будівництва, надіслано претензії з нарахуванням штрафних санкцій на загальну суму більше 1 млн грн. На цей час будівельними компаніями вже сплачено понад 110 тис. грн штрафних санкцій”, – сказав Чергінець.
За його словами, деякі підрядники порушують передбачені договорами терміни виконання будівельних робіт, що створює передумови несвоєчасного завершення будівництва об’єктів в цілому. Наразі підготовлені документи на розірвання Міністерством оборони 4 контрактів в односторонньому порядку відповідно до умов договорів. Крім того, з однією компанією договір вже розірвано та проведено повторну процедуру закупівлі.
Чергінець розповів про конкретні випадки невиконання суб’єктами господарювання взятих на себе зобов’язань на окремих об’єктах Збройних сил. Зокрема, товариством з обмеженою відповідальністю “Перша будівельно-монтажна група” укладено 13 договорів підряду, з яких по 10 об’єктах роботи виконуються із запізненням з вини суб’єкта господарювання.
“Міноборони докладатиме максимальних зусиль для боротьби з забудовниками, які не виконують своїх зобов’язань, з відповідним відшкодуванням за зриви строків будівельних робіт та переданням матеріалів до правоохоронних органів для прийняття правового рішення”, — наголосив полковник.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас