У Мінрегіоні розповіли, як планують оновлювати застарілі будинки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінрегіоні розповіли, як планують оновлювати застарілі будинки

Нерухомість
1669
Мінрегіон планує через два тижні презентувати вже напрацьований проект закону про реконструкцію застарілого житлового фонду.
Про це заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе сказав на засіданні круглого столу в Києві.
“Ми вже підготували першу редакцію законопроекту, але зараз хочемо обговорити певні проблемні питання з громадськістю. Через два тижні плануємо на всі ці проблемні питання дати відповідь. Потім будемо рекомендувати його на розгляд Кабміну, а після узгодження урядом передавати цей законопроект на розгляд Ради”, – сказав Парцхаладзе.
На його переконання, це дуже важливий проект закону, що дозволить значно поліпшити якість життя людей, які мешкають у старих будинках, побудованих після війни.
Водночас заступник міністра застеріг: навіть якщо вдасться ухвалити проект закону протягом року, то реально він зможе запрацювати через два-три роки.
Заступник міністра повідомив, що, щоб зрозуміти, як люди ставляться до ідеї про необхідність реконструкції кварталів (мікрорайонів), застарілого житлового фонду, він провів у соціальних мережах невелике опитування. У ньому взяли участь близько 250 громадян. “Люди досить позитивно сприймають це. На запитання про методи реконструкції – з відселенням мешканців чи ні – 65% підтримали відселення, а 35% респондентів хотіли б залишатися на місці. На запитання про те, які види компенсації варто застосовувати в процесі реалізації реконструкції, 56% учасників проголосували за збільшення площі квартири, 20% – за додаткову компенсацію, а решта підтримала інші варіанти. На запитання про те, хто має бути замовником реконструкції, майже 90% респондентів відповіли, що це має бути держава, тобто місцеві адміністрації”, – сказав Парцхаладзе.
За даними Парцхаладзе, тільки в Києві налічується близько 3,2 тисячі таких об’єктів (переважно “хрущовок” і “сталінок”), які необхідно реконструювати.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас