Що приносить українцям найбільше радості (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що приносить українцям найбільше радості (опитування)

Особисті фінанси
2127
Найбільше радості в житті українців приносять родина (74%), діти (63%), друзі (49%), подорожі (30%), спілкування з природою (30%), гроші (29%), музика (27%), робота (25%), домашні тварини (24%) і подарунки (22%).
Про це свідчать результати опитування населення України, які оприлюднила соціологічна група «Рейтинг».
Згідно з інформацією, групи «сім’я», «діти» і «друзі» є лідерами в рейтингу радості всі останні 10 років, протягом яких компанія досліджує це питання.
«Майже кожному п’ятому українцю приносять радість відпустки/канікули, книги, інтернет, перегляд телевізора, їжа, секс, а також справи по дому і заняття спортом. Кожному шостому – кіно, дні народження, молитва, шопінг. Майже кожному десятому – театр, танці, пісні, перемоги улюбленої команди або просто усамітнення. Близько 5% приносять радість навчання і алкоголь, 1-2% – азартні ігри і легкі наркотики. Лише 1% українців зазначили, що їм нічого не приносить радості в житті», – йдеться в опитуванні.
Відзначається, що за останні 10 років більше зросло відчуття радості від сім’ї, дітей, друзів, відпусток і подорожей, домашніх тварин і спілкування з природою, заняття спортом, сексу, їжі, книг, театру, пісень і танців.
За цей же період істотно зменшилася кількість людей, які отримують радість від перегляду телевізора (в 2009-2011 рр. це потрапляло в п’ятірку рейтингу радості, а сьогодні – в середину другої десятки). Водночас, згідно з результатами опитування, люди похилого віку відчувають відносно більше радості тільки від перегляду телевізора, занять домашніми справами і молитви.
Також сюди можна віднести домашніх тварин, книги, пісні і усамітнення, де немає відчутної вікової різниці.
Респондентам середнього віку відносно більше радості приносять діти і робота. Молоді – друзі, гроші, музика, їжа, секс, спорт, кіно, шопінг, танці, навчання.
Разом з тим, жінкам відносно більше від чоловіків радості приносять сім’я, діти, природа, подарунки, книги, шопінг, танці, спів, театр, домашнє господарство, молитва, усамітнення. Чоловікам же відносно більше радості приносять друзі, робота, їжа, інтернет, секс, заняття спортом, кіно, перемоги улюбленої команди, алкоголь і азартні ігри.
При цьому, люди з більш високими доходами відчувають відносно більше радості практично від усього, крім перегляду телевізора і домашнього господарства. А діти приносять радість усім незалежно від рівня доходів респондентів.
Опитування проводилося 10-15 липня 2018 року населення України від 18 років і старше шляхом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Вибірка, яка становить 2000 осіб, репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас