Huawei вперше обійшов Apple за кількістю проданих у світі смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei вперше обійшов Apple за кількістю проданих у світі смартфонів

Фондовий ринок
486
Китайський виробник смартфонів Huawei вперше обійшов американську компанію Apple за кількістю проданих у світі смартфонів.
За підрахунками компанії International Data Corporation (IDC), опублікованими в середу, 1 серпня, у другому кварталі цього року китайська компанія продала 54,2 мільйона смартфонів, що склало таким чином 15,8 відсотка світового ринку.
Водночас кількість пристроїв, проданих iPhone, склала 41,3 мільйона одиниць, або 12,1 відсотка ринку.
Таким чином, Apple вперше за вісім останніх років опустилася на третє місце за кількістю проданих в світі смартфонів.
“Постійне зростання Huawei вражає, якщо не сказати більше, як і його здатність переходити на ринки, де донедавна бренд був значною мірою невідомий”, – заявив віце-президент IDC з досліджень мобільного ринку Райан Рейт.
Перше місце, як і раніше, посідає південнокорейська компанія Samsung, яка реалізувала 71,5 мільйона смартфонів, а її ринкова частка склала 20,9 відсотка.
За словами Рейта, Apple, Huawei і Samsung були головними конкурентами в боротьбі за продажі дорогих смартфонів вартістю від 700 доларів.
Четверте і п’яте місця за обсягом світових продажів смартфонів зайняли китайські виробники Xiaomi і Oppo. В цілому в другому кварталі цього року поставки смартфонів знизилися в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 1,8 відсотка до 342 мільйонів одиниць.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас