Іран ніколи не відмовиться від свого права експортувати нафту - Рухані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран ніколи не відмовиться від свого права експортувати нафту - Рухані

Енергетика
187
Тегеран ніколи не прагнув до зростання напруженості в близькосхідному регіоні, заявив президент Ірану Хасан Рухані на зустрічі з послом Великобританії в Тегерані Робом Макером у вівторок.
“Ісламська республіка Іран ніколи не добивалася зростання напруженості в регіоні і не хоче проблем в міжнародних водах, проте ніколи не відмовиться від свого права експортувати нафту”, – наводяться слова Х.Рухані в повідомленні на сайті президента Ірану.
Він також засудив ряд країн-членів угоди про іранську ядерну програму, які, на його думку, в повному обсязі виконують умови Спільного всеосяжного плану дій (СВПД).
“Іран завжди готовий розвивати відносини з європейськими країнами, і зараз, після нелегітимного виходу США з СВПД, м’яч продовжить залишатися на полі Європи на обмежений термін”, – сказав Х.Рухані.
У Держдепартаменті США раніше заявляли про намір домогтися обмеження експорту іранської нафти в рамках заходів тиску на Тегеран.
У Тегерані у відповідь заявляли, що в разі введення міжнародних обмежень на закупівлі нафти, Іран може закрити Ормузьку протоку для нафтового експорту.

Довідка Finance.ua:

  • На початку травня 2018 року президент США Дональд Трамп оголосив про вихід з ядерної угоди, укладеної в 2015 році групою шести країн (п’ять постійних членів Радбезу ООН і ФРН) з Тегераном.
  • Європейські країни не підтримали рішення США і намагаються в даний час зберегти угоду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас