Нафта дешевшає після зростання напередодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає після зростання напередодні

Валюта
416
Ціни на нафту еталонних марок помірно опускаються в ході торгів у вівторок після різкого зростання напередодні, викликаного побоюваннями скорочення постачань палива з Саудівської Аравії і Великобританії.
Ціна вересневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 кч зменшилася на $0,36 (0,48%) – до $74,61 за барель. У понеділок контракти подорожчали на $0,68 (0,92%) – до $74,97 за барель.
Вартість ф’ючерсу на WTI на вересень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на цей час на $0,29 (0,41%) – до $69,84 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти підскочили в ціні на $1,44 (2,1%) – до $70,13 за барель.
Як повідомлялося, напередодні почався страйк на трьох родовищах компанії Total S.A. в Північному морі, що може призвести до зниження поставок нафти марки Brent.
Тим часом Саудівська Аравія призупинила транзит нафти через Баб-ель-Мандебську протоку, де її танкери були атаковані йеменськими повстанцями-хуситами. До припинення через протоку транспортувалося близько 4,8 млн барелів на добу, за оцінками Commerzbank.
Побоювання також викликає скорочення видобутку в Венесуелі, волатильна ситуація в Лівії і ймовірність обмеження поставок палива з Ірану.
“Страйк у Північному морі, а також ризики перебоїв поставок з Лівії, Венесуели і Ірану стали фактором зростання цін напередодні, – говорить аналітик сировинного ринку в Rakuten Securities Йосіда. – Є й кілька негативних факторів, включаючи зростання нафтовидобутку в США, але торговельний конфлікт між США і Китаєм поки не загострюється, і ринки змогли зітхнути спокійніше”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас