День фінансів, 30 липня: перспективи щодо Tesla, торгівля з ЄС, причина напливу нерозмитнених авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 30 липня: перспективи щодо Tesla, торгівля з ЄС, причина напливу нерозмитнених авто

635
Держказначейство повідомляє про дефіцит держбюджету. Омелян нарікає на зношеність рухомого складу “Укрзалізниці”. Бізнес скаржиться на податки і правоохоронців. Тому «терміном понеділка» (о, а що це?), 30 липня, ми змушені вибрати «Стагфляцію».
День фінансів, 30 липня: перспективи щодо Tesla, торгівля з ЄС, причина напливу нерозмитнених авто
Що це?
Стагфляція – стан економіки, в якій падіння виробництва і низькі темпи економічного зростання поєднуються з безперервним зростанням цін і зростанням безробіття. Стагфляція не властива нормально функціонуючій ринковій економіці й так чи інакше викликається зовнішніми причинами. До них відносять нераціональні дії урядів, що стимулюють економіку інфляційними методами; дії монополій, що підвищують ціни для збереження обсягу прибутку при зниженні платоспроможного попиту на їхню продукцію і т.д. Нічого вам не нагадує?
“Але”, можливо, ще не все втрачено:
Естонські, але безкоштовні. У Києві підвищили проїзд у громадському транспорті до 8 гривень, а в Естонії вирішили ввести безкоштовний проїзд в 11 з 15 регіонів країни. Цікаво, але таким чином влада зібралася зупинити міграцію сільського населення в міста і зробила внесок у захист навколишнього середовища. Не зовсім зрозуміла така естонська логіка? Більше в цьому матеріалі.
ЄС, але не весь. Україна продовжує нарощувати товарообіг з країнами Європейського Союзу. За минулий рік ми експортували до Європи товарів і послуг більш ніж на 20 млрд доларів. Але, незважаючи на високі показники, активну торгівлю Україна веде далеко не з усіма країнами ЄС. Основна частина експорту йде в Польщу… і Італію.
Дешеві, але нерозмитнені. У Авакова знайшли причину напливу нерозмитнених авто в Україну. Як сказав директор Департаменту з комунікацій МВС Артем Шевченко, мало не головний винуватець – збройний конфлікт на Донбасі. Тут аргументи представника МВС.
Купувати, але у кого? Редакції попалося цікаве опитування соціологічної групи “Рейтинг”. Якщо вірити його даним, 40% українців виступають за прямі “газові” переговори з РФ. При цьому 46% вважають, що влада повинна домовлятися з так званими ДНР-ЛНР про постачання вугілля в Україну. Цікава ваша думка. Чекаємо на неї в коментарях.
Краще, але недостатньо. Держстат рапортує, в червні середня заробітна плата збільшилася в порівнянні з травнем на 4,8%, або на 416 гривень до 9 141 грн на місяць. Найвищий рівень зарплат зареєстрований в Києві, де середня зарплата склала 13 553 гривні/місяць.
З мрією, але без закону. У Міністерстві інфраструктури України сподіваються, що Верховна Рада найближчим часом затвердить 15-річну стратегію розвитку ринку електромобілів, що дозволить будівництво заводу Tesla. Стратегія включає не тільки виробництво електрокарів, а й виробництво літій-іонних батарей, видобуток літію, будівництво заводу з виготовлення електрокарів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас