Естонія ввела безкоштовний проїзд на автобусах в 11 з 15 регіонів країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія ввела безкоштовний проїзд на автобусах в 11 з 15 регіонів країни

Світ
803
Естонія ввела безкоштовний проїзд на громадському транспорті в 11 з 15 регіонів країни.
Про це повідомляє DW.
Так влада країни хоче зупинити міграцію сільського населення в міста і зробити внесок у захист навколишнього середовища. У Талліні розраховують, що безкоштовні автобуси можуть знизити частоту використання автомобілів громадянами країни.
“Тобто ми повинні знайти можливості переконати людей використовувати більш екологічні види пересування”, – сказав міністр економіки і інфраструктури Естонії Кадрі Сімсон.
Також додається, що в Талліні громадський транспорт став безкоштовним ще в 2013 році – але тільки для жителів міста. Бургомістр Тааві Аас вважає програму успішною, незважаючи на зростання числа автомобілів за останні роки. За опитуваннями, близько половини пасажирів стали використовувати громадський транспорт частіше відтоді, як він став безкоштовним.
На відміну від Таллінна, громадським транспортом в 11 естонських повітах, які скасували плату за проїзд, можуть користуватися всі, незалежно від місця реєстрації, включаючи туристів. Цей проект фінансується з державного бюджету.
Нагадаємо, що в Києві з 14 липня разовий проїзд в метро, ​​фунікулері, автобусах, тролейбусах, трамваях і міських електричках подорожчав до 8 гривень.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас