Южаніна - про добровільне декларування іноземних активів: "Має бути можливість очистити свою історію" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Южаніна - про добровільне декларування іноземних активів: "Має бути можливість очистити свою історію"

Казна та Політика
594
Кампанія з добровільного декларування іноземних активів повинна початися не пізніше початку 2019 року, оскільки найближчим часом Україна приєднається до багатостороннього обміну податковою інформацією, вважає глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.
“У кожного має бути можливість без обтяжливих штрафних санкцій очистити свою історію перед початком автоматичного обміну податковою інформацією за умови, що їхні доходи не були отримані кримінальним або корупційним шляхом”, – цитує прес-служба Н.Южаніну на сайті.
Вона також зазначила, що відомості про рахунки, відкриті податковими резидентами України в інших юрисдикціях, стануть доступними органам контролю вже після 2019 року.
При цьому Н.Южаніна вказує, що додаткові надходження до державного бюджету за рахунок оподаткування активів резидентів України за кордоном, з яких раніше не були сплачені податки, можуть скласти близько 30 млрд грн.
“Суть декларування в тому, що громадяни добровільно розкривають інформацію про володіння активами за кордоном і платять з них відповідні податки, а держава гарантує їм повне звільнення від адміністративної та кримінальної відповідальності за податкові та валютні правопорушення”, – пояснила народний депутат.
Багатосторонній обмін податковою інформацією – один із кроків реалізації плану дій з протидії розмивання податкової бази та виведенню прибутку з-під оподаткування (BEPS), розроблений Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Серед учасників обміну інформацією про доходи платників податків – 98 країн світу. Україна має намір приєднатися до інформаційного обміну в 2019 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас