Молдова виставила на продаж Air Moldova — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова виставила на продаж Air Moldova

Світ
501
Молдавська державна авіакомпанія Air Moldova виставлена ​​на продаж, йдеться в повідомленні, опублікованому в п’ятницю на сайті Агентства публічної власності (АПВ) Молдавії.
Згідно з оголошенням, пропозиції приймаються в період з 27 липня по 4 вересня.
У повідомленні йдеться, що приватизація викликана необхідністю “залучення приватного капіталу для модернізації парку повітряних суден, поліпшення якості послуг, що надаються, і розширення їх спектру, а також для залучення транзитних пасажирів”.
Ціна продажу компанії поки не оголошена. Компанія виставляється на продаж вперше.
Згідно з офіційною інформацією, статутний капітал підприємства становить 301 млн 476 тис. 209 леїв (близько $19 млн). На балансі підприємства три літаки, ще чотири літаки, які використовує авіакомпанія, перебувають в оперативному лізингу. У Air Moldova працюють близько 550 співробітників.
В даний час Air Moldova перевозить майже 50% загальної кількості пасажирів, які прямують через міжнародний аеропорт Кишинева.
Чутки про приватизацію єдиної в Молдові державної авіакомпанії ходили давно через її неефективність. В кінці минулого року Рада з конкуренції затвердила надання кредиту і реструктуризацію боргів Air Moldova. Орган цивільної авіації (ОДА) Молдови отримав згоду на поступку йому від ТОВ “Avia Invest” (компанія, яка взяла в концесію на 49 років і адмініструє аеропорт Кишинева) права вимоги та розстрочку погашення заборгованості Air Moldova на загальну суму 15,2 млн леїв (трохи менше $1 млн).
Рада з конкуренції також схвалила надання аеропортом Кишинева кредиту авіакомпанії в розмірі 75 млн леїв ($4,5 млн). Гроші мали бути надані на півроку під 7,55% річних.
Міністерство економіки та інфраструктури спільно з Агентством державної власності, Органом цивільної авіації та аеропортом мали надати Раді з конкуренції протягом 6 місяців після надання держдопомоги план реструктуризації або ліквідації авіакомпанії.
Згідно з офіційними даними за дев’ять місяців 2017 року, Air Moldova зафіксувала нетто-збитки в розмірі 111,5 млн леїв (близько $7 млн). В останні роки відзначалася тенденція до зростання загальної заборгованості з 604,6 млн леїв в 2013 році (за курсом на той час – $50 млн) до 1,1 млрд леїв в 2017 році ($67 млн).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас